Rippikoulu

Rippikoulu on ainutlaatuinen kokemus. Riparilla voit pohtia yhdessä muiden kanssa elämänkysymyksiä, uskoa ja omaa elämää. Riparilla käydään läpi kristinuskon keskeisiä asioita. Opiskelu on yhdessä tekemistä. Riparilla myös pelataan, leikitään ja pidetään hauskaa. Rippikoulun ja konfirmaation jälkeen voit toimia kummina.

Rippikoulun kulku

Kaikki Kalvolan seurakunnan seuraavana vuonna 15-vuotta täyttävät jäsenet saavat edeltävän vuoden syyskuun aikana kotiin kirjeen, jossa heidät kutsutaan rippikouluun.

Rippikoulu alkaa jo syksyllä ja päättyy konfirmaatioon ensi vuonna. Aikaa ennen leiriä kutsutaan tutustumisjaksoksi. Jakson aikana rippikoululaiset käyvät  seurakunnan tilaisuuksissa yhdessä rippikouluryhmän kanssa sekä itsenäisesti ja lisäksi rippikouluryhmät kokoontuvat tapaamisiin muutamia kertoja.

Itsenäisillä tutustumiskäynneillä rippikoululaiset pääsevät mukaan seurakunnan säännölliseen toimintaan. Tutustumispassiin täytyy kerätä merkintä kolmesta jumalanpalveluksesta ja neljästä muusta seurakunnan tilaisuudessa. Muiksi tilaisuuksiksi käyvät nuorten omat tilaisuudet (nuortenillat ja jotkin erityistapahtumat) sekä myös ristiäiset, häät ja hautajaiset.

Rippikoulu huipentuu leirijaksolla kesällä. Ohjelmaan kuuluu opiskelua, ryhmätyöskentelyä, hauskoja iltaohjelmia ja ulkoilua sekä hartaushetkiä ja leirijumalanpalveluksia. Ennen leiriä rippikoululaiset saavat kotiin leirikirjeen, jossa kerrotaan yleisiä asioita leiristä sekä mitä leirille tarvitsee ottaa mukaan.

Rippikoulun jälkeen

Rippikoulun päättyminen tai konfirmaatio eivät kuitenkaan merkitse loppua. Niiden jälkeenkin nuoren on mahdollisuus osallistua seurakunnan toimintaan, kuten isoskoulutukseen ja nuorteniltoihin, tapahtumiin ja retkiin sekä koko seurakunnan yhteiseen jumalanpalvelukseen. Seurakunnassa Jumala haluaa kohdata jokaisen ja auttaa häntä kaikissa elämän asioissa.

Vuoden 2020 rippikoulut

Kalvolan seurakunta järjestää vuonna 2020 yhden rippikoulun:

• Leiririppikoulu Lammilla Kaunisniemen leirikeskuksessa maanantaista lauantaihin 27.7–1.8. Konfirmaatio sunnuntaina 9.8. klo 10 Kalvolan kirkossa.

Pääset ilmoittautumaan mukaan rippikouluun tästä.