Yhteisvastuukesäys täyttää ensi vuonna 70 vuotta - juhlavuoden teemana on vanhemmuuden tukeminen

2.2.2020 alkava vuoden 2020 Yhteisvastuukeräys nostaa esiin vanhemmuuden haasteet sekä lasten ja nuorten vahvasti viestittämän tarpeen turvalliseen aikuiseen, jonka kanssa voi jutella asiasta kuin asiasta.

20 % keräysvaroista ohjataan vanhemmuutta tukevaa hankkeeseen, jossa toimijoina ovat valtakunnalliset lasten, nuorten ja perheiden tukemiseen erikoistuneet Mannerheimin Lastensuojeluliitto ja Pelastakaa Lapset ry. Hankkeella vahvistetaan vanhemmuutta sekä lapsen ja vanhemman välistä suhdetta kynnyksettömällä tuella ja yhteisellä tekemisellä kotona, koulussa ja harrastustoiminnassa. Erityisenä kohderyhmänä ovat alakouluikäisten lasten perheet.

20 % keräyksen tuotosta käytetään monipuoliseen avustustoimintaan paikallisseurakuntien kautta. Painotuksena on keräysvarojen käyttö teeman mukaisesti vanhemmuuden sekä lapsen ja vanhemman suhteen tukemiseen.

60 % keräystuotosta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimintoihin kehitysmaissa Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta.

Yhteisvastuussa tapahtuu ympäri vuoden

Yhteisvastuu-talkoot hädässä olevien lähimmäisten auttamiseksi pyörivät ympäri vuoden. Aktiivisin keräyskausi kestää helmikuun alusta vappuun. Tapahtumatietoja päivitetään sitä mukaa, kun tiedot tarkentuvat. Syyskuun alusta lähtien lahjoitus tulee seuraavan vuoden keräykseen. Keräyslupa RA/2019/704 voimassa 1.9.2019 – 31.8.2020.