Kalvolan kirkko

Kalvolan seurakunnan Kalvolan kirkko ulkoa

Kirkon tilat

Kalvolan kirkossa on istumapaikkoja 350. Kirkon takasalissa on 40 paikkaa esimerkiksi muistotilaisuuksia tai kastejuhlia varten.

Kirkon takasali juhlatilana

Kirkon takasalia voi vuokrata esimerkiksi muistotilaisuuksia tai kastejuhlia varten. Pöytien ääreen mahtuu istumaan 40 henkilöä. Pöytiä on yhdeksän kappaletta kooltaan 70x120 cm.

Kastemalja, maljakot, kynttilänjalat sekä kaste- ja muistopöytä on lainattavissa. Tarpeen mukaan käytössä ovat äänentoistolaitteet (mikrofoni ja kaiuttimet) sekä valkokangas.

Keittiön varustukseen kuuluu kahviastiasto 50 henkilölle, kahvinkeitin, vedenkeitin, mikroaaltouuni, jääkaappi, laitostiskikone.

Kalvolan seurakunnan Kalvolan kirkon takasali

Tilavaraukset ja hinnasto

Tilavaraukset kirkkoherranvirastosta puh. 040 804 9490.

Hinnasto.

Aukioloajat

Kirkko on avoinna tilaisuuksien yhteydessä ja sopimuksen mukaan.

Kuvia Kalvolan kirkosta.

Historia

Kalvolan kirkko on rakennettu Kalvolan punaisesta graniitista vuosina 1919–1921 ja sen on suunnitellut Ilmari Launis. Nykyinen kirkko on rakennettu vanhan vuodelta 1802 peräisin olleen ja vuonna 1918 tulipalossa tuhoutuneen kirkon tilalle. Kirkko on tornillinen pitkäkirkko, jonka kolmilaivaisen basilikamaisen runkohuoneen keskimmäinen laiva kohoaa matalien sivulaivojen sekä kuoripuolen seurakuntasalin ja sakariston yläpuolelle. Kirkkosalin sisäkatteena on holvimainen betonikatto. Kirkossa on Ilmari Launiksen suunnittelema maalauskoristelu sekä lasimosaiikit. Alttarilla on Saksassa Oberammergaun kylässä valmistettu krusifiksi.

Urut

22-äänikertaiset urut ovat Kangasalan Urkutehtaan valmistamat vuonna 1924 ja niitä on uudistettu 1960.

Kirkon vieressä on iso pysäköintialue.

Esteettömyys

Kirkkoon on esteetön sisäänkäynti. Wc-tila on esteetön. Kirkossa on induktiosilmukka.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Kirkkokahvit

Kahvitilaisuus.

Iittalantie 300, 14500 Iittala

Vanhustenviikon messu, mukana Kalvolan Kirkkokuoro.

Konsertti