Kirkko tukee vaikeissa tilanteissa

Elämän huolien ja murheiden kanssa ei tarvitse jäädä yksin. Seurakunnan perustehtävä on auttaa ja tukea vaikeuksien keskellä, niin käytännöllisissä asioissa kuin henkisessä selviämisessäkin.

Seurakunnan työntekijän kanssa voit keskustella kaikista mahdollisista asioista. Seurakunnan työntekijät ovat vaitiolovelvollisia, joten voit keskustella heidän kanssaan vaikeistakin asioista. Keskustelemaan voit tulla myös, vaikka et olisi kirkon jäsen.

Uskosi laatua ei kysellä, eikä sitä, oletko kirkon jäsen.

Kirkko tarjoaa luottamuksellista keskusteluapua myös puhelimessa ja verkossa. Nämä valtakunnalliset palvelut ovat käytössä kaikkialta Suomesta. Kirkon palvelut ovat maksuttomia.

Tutustu perheneuvonnan palveluihin Hämeenlinna-Vanajan seurakunnan sivuilla.

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyö on erilaisten vaikeuksien ja koettelemusten kanssa kamppailevien auttamista. Raamattu kertoo esimerkin ”laupiaasta samarialaisesta”, joka osoitti lähimmäisenrakkautta odottamatta siitä vastapalvelusta. Tämän esimerkin antoi meille  Jeesus Kristus. Hän rakasti meitä, antaen koko elämänsä meidän hyväksemme. Kristillinen seurakunta on lähetetty toimimaan Jeesuksen antaman esimerkin mukaisesti. Diakoniatyön tarkoituksena on antaa hengellistä, henkistä ja jossain määrin aineellista apua lähimmäisille, jotka kamppailevat vaikeuksien keskellä. Usein apu kohdistuu niihin, jotka eivät voi saada muuta apua.

Kalvolan seurakunnan diakoniatyöntekijä on valmis kohtaamaan sinut ja kuuntelemaan sinua, joka kamppailet vaikeuksien kanssa. Hän on tavattavissa kirkkoherranvirastossa keskiviikkoisin klo 9.00-10.30 tai ajanvarauksella puh. 040-804 9482. Huom. vuosilomien aiheuttamat muutokset!

Lähimmäistupa

Vapaaehtoistoiminnan keskuksena on Lähimmäistupa. Se on avoinna joka viikko keskiviikkoisin klo 11-14. Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona on klo 11 Sanan ja Laulun hetki, jossa hiljennytään sanan äärelle ja lauletaan oman seurakunnan työntekijöiden tai vierailijoiden johdolla. Kuukauden toisena keskiviikkona Kanta-Hämeen Muistiyhdistys järjestää muistikahvilan, jossa jaetaan muistiasioihin liittyvää tietoa. Lähimmäistupa on nimensä mukaisesti paikka, jossa voidaan kohdata ystäviä, kahvitella ja osallistua seurakunnan toimintaan. Sen yhteydessä on kirpputori, josta voi ostaa erilaista käyttötavaraa. Tuotto jaetaan Yhteisvastuukeräyksen ja lähetystyön kesken. Vapaaehtoiset vuorotellen toimivat tuvassa kahvinkeittäjinä ja vastuuhenkilöinä. Vapaaehtoisia toivotaan mukaan kivaan porukkaan!

Lähimmäistuvassa kokoontuu myös lähetyspiiri, joka toimintansa kautta tukee lähetystyötä ja Kalvolan seurakunnan kolmea nimikkokohdetta.

Diakoniatyöhön liittyen on myös Tiistaikerho, joka kokoontuu kesäaikaa lukuunottamatta joka kuukauden kolmas tiistai Lähimmäistuvassa.

Jos olet kiinnostunut muustakin vapaaehtoistyöstä, esimerkiksi vanhusten ulkoiluttamisesta ja ystävänä olemisesta,  ota yhteyttä diakoniatyöntekijään: Elisa Peltonen p.040-8049482.