Aikuisille

Kalvolan seurakunnassa pyritään järjestämään toimintaa ja osallistumismahdollisuuksia kaikille. Seurakunnan tilaisuudet ovat avoimia kaikille ja jokainen on tervetullut mukaan. Mikäli seurakuntalaisilla on ideoita uusista toimintatavoista tai tapahtumista, kertokaa niistä. Mahdollisuuksiemme mukaan pyrimme kehittämään seurakunnan toimintaa ja elävöittämään sitä. Seurakunta on yhteen kokoontuvien ihmisten yhteisö, joka ei toimi ja elä ainoastaan työntekijöittensä varassa. Sinäkin voit antaa lahjasi rikastuttamaan seurakunnan elämää.

Lähimmäistupa

Vapaaehtoistoiminnan keskuksena on Lähimmäistupa. Se on avoinna joka viikko keskiviikkoisin klo 11-14. Kuukauden ensimmäisenä keskiviikkona on klo 11 Sanan ja Laulun hetki, jossa hiljennytään sanan äärelle ja lauletaan oman seurakunnan työntekijöiden tai vierailijoiden johdolla. Kuukauden toisena keskiviikkona Kanta-Hämeen Muistiyhdistys järjestää muistikahvilan, jossa jaetaan muistiasioihin liittyvää tietoa. Lähimmäistupa on nimensä mukaisesti paikka, jossa voidaan kohdata ystäviä, kahvitella ja osallistua seurakunnan toimintaan. Sen yhteydessä on kirpputori, josta voi ostaa erilaista käyttötavaraa. Tuotto jaetaan Yhteisvastuukeräyksen ja lähetystyön kesken. Vapaaehtoiset vuorotellen toimivat tuvassa kahvinkeittäjinä ja vastuuhenkilöinä. Vapaaehtoisia toivotaan mukaan kivaan porukkaan!

Lähimmäistuvassa kokoontuu myös lähetyspiiri, joka toimintansa kautta tukee lähetystyötä ja Kalvolan seurakunnan kolmea nimikkokohdetta.

Diakoniatyöhön liittyen on myös Tiistaikerho, joka kokoontuu kesäaikaa lukuunottamatta joka kuukauden kolmas tiistai Lähimmäistuvassa.

Jos olet kiinnostunut muustakin vapaaehtoistyöstä, esimerkiksi vanhusten ulkoiluttamisesta ja ystävänä olemisesta,  ota yhteyttä diakoniatyöntekijään: Elisa Peltonen p.040-8049482.

Onnittelutervehdykset

Seurakunnan onnittelutervehdykset koskevat 75-, 80-, 85- ja 90-vuotiaita sekä siitä eteenpäin. Syntymäpäiväsankareille postitetaan hyvissä ajoin asiaa koskeva kirje. Tänä vuonna 70 vuotta täyttäville seurakunnan jäsenille järjestetään yhteiset syntymäpäiväjuhlat, johon lähetetään erikseen kutsu.

Diakoniatyö

Seurakunnan diakoniatyö on erilaisten vaikeuksien ja koettelemusten kanssa kamppailevien auttamista. Raamattu kertoo esimerkin ”laupiaasta samarialaisesta”, joka osoitti lähimmäisenrakkautta odottamatta siitä vastapalvelusta. Tämän esimerkin antoi meille  Jeesus Kristus. Hän rakasti meitä, antaen koko elämänsä meidän hyväksemme. Kristillinen seurakunta on lähetetty toimimaan Jeesuksen antaman esimerkin mukaisesti. Diakoniatyön tarkoituksena on antaa hengellistä, henkistä ja jossain määrin aineellista apua lähimmäisille, jotka kamppailevat vaikeuksien keskellä. Usein apu kohdistuu niihin, jotka eivät voi saada muuta apua.

Kalvolan seurakunnan diakoniatyöntekijä on valmis kohtaamaan sinut ja kuuntelemaan sinua, joka kamppailet vaikeuksien kanssa. Hän on tavattavissa kirkkoherranvirastossa keskiviikkoisin klo 9.00-10.30 tai ajanvarauksella puh. 040-804 9482. Huom. vuosilomien aiheuttamat muutokset!